Det finns många enkla tips man kan använda sig utav för att underlätta tiden i köket. Därför kommer vi att släppa en miniserie innehållande olika tips som du kan använda när du står i köket!
1. Skär tunna köttbitar enklare
Även om du har en sylvass kniv betyder inte det att köttet är lätt att skiva tunt. För att lättare få tunnare skivor, lägg in det färska köttet i frysen en stund innan du ska skära i det. När köttet är lätt fryst, blir det mycket enklare att skära i det.
2. Platta till innan du fryser ned!
Oavsett om du ska frysa soppa, gryta eller köttfärs så ska du alltid se till att platta till det så gott det går. Det blir otroligt mycket lättare att tina t. ex. Köttfärs om du har plattat till färsen i påsen innan du lade in den.
Det blir också bättre kvalitet på maten när du använder den här tekniken eftersom den fryser snabbare. Hur mycket cellskada som orsakas på maten beror på hur lång tid det tar för den att frysa.
3. Skala ingefära med en sked
Ingefära kan vara riktigt lurigt att skala då den ofta har ojämnheter och liknande. Så istället för att använda en kniv eller potatisskalare, prova att använda en sked så ska du se att det går mycket lättare!
4. Perfekta bacon
Prova
detta enkla tricket för att få till perfekta och platta
bacon.
Istället för att steka bacon är det en bra idé att
tillaga dem i ugnen. Dels för att du slipper att stekskvätt men
också för att det helt enkelt blir bättre.
Bonustips: lägg
ut baconen på en platt form, lägg sedan en lite mindre form ovanpå
så att baconen blir platta och jämnt tillagade.
5. Det tar lång tid innan ägg blir gamla
Eftersom
det finns ett enkelt sätt att ta reda på om ägget är gammalt
eller inte så behöver du inte bry dig om vad det står på
förpackningen. Fyll ett glas med vatten och lägg försiktigt i
ägget. Om ägget sjunker och stannar på botten går det bra att
äta.
Skulle ägget flyta upp till ytan betyder det att gas
har bildats inuti ägget och att det är dags att slänga det.