Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt möte på tel:+46 73 706 40 44

KÖK MODERNT KÖK

Köpa utan att prova

Att ta hem prover är ett absolut måste innan man bestämmer sig för något, speciellt om du gör en del av inköpet online. Det är såklart bra att se exempel i en affär och liknande, men det räcker inte alltid. Att ta hem prover och kunna testa det i ditt egna hem med en annan miljö är en stor fördel.

Fel design för dig och din livsstil

Det är ju så att man hittar väldigt snygga kök i kataloger som man kan tänka sig – men sanningen är att många utav de köken man hittar ett intresse för kanske inte passar dig och din livsstil. Detta är särskilt sant när man pratar om golv och bänkskivor. Ett exempel skulle kunna vara köksöar med vassa kanter som ser bra ut i katalogen – men som inte passar en småbarnsfamilj.

För mycket öppna hyllor

Öppen förvaring och öppna hyllor kan se riktigt bra ut om man har snyggt porslin att visa upp. Men – om man väljer för mycket öppna hyllor, leder det lätt till kaos och det kan se rörigt ut. Kör på en mix av stängd och öppen förvaring så du kan förvara de mindre attraktiva köksredskapen bakom stängda dörrar. Visa helt enkelt bara det bästa!

Fel höjd på diskbänken

Att förbereda mat på en för låg diskbänk kan vara en frustrerande upplevelse – om den för låg kommer du att få ont i ryggen och är den för hög blir det svårt att arbeta.

Idag är standardhöjden på diskbänk 90 cm. Detta är standarden som används, men det betyder inte att den passar alla. För en kortare person som är ca 160 cm passar 85cm i höjd bra, medans en person på 190 cm kanske behöver 100 – 105cm.

Möbler som inte passar

Precis som i övriga rum i din bostad så måste du se till att all övrig, fristående möblering passar in med resten av köket. Lämna utrymme så att det inte blir för trångt att röra sig fritt, och saker som stolar måste vara i en passande höjd till bänkskivornas höjd.

Fel handtag och knoppar

Stilrena knopphandtag kanske ser bra och sofistikerade ut, men det är inte så funktionellt när man ska försöka öppna diskmaskinen eller frysen med blöta händer. Använd gärna knoppar på övriga luckor och skåp men försök placera handtag som du kan få fingrarna runt på dörrar som kräver lite dragkraft för att öppna.

För få eluttag

Det räcker inte att montera eluttag för de vardagliga redskapen så som brödrosten och kaffekokaren. Tänk på att inkludera extra eluttag för saker som du inte använder varje dag, till exempel mixer, mobilladdare etc.
Idag finns det ”Pop-Up” uttag som är ett mycket bra alternativ.